Top

Wie is wie

CHEVAL-team

fonckeDr. Elisabeth Foncke
Hoofdonderzoeker

Elisabeth Foncke behaalde haar artsexamen aan de universiteit van Gent in België. Zij startte haar opleiding tot neuroloog in 1998 in het St. Jan’s Hospitaal in Brugge (België). In 2000 vervolgde zij haar weg in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam om tenslotte haar opleiding af te ronden in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (België). Vanaf 2003 deed zij in het AMC onderzoek naar dystonie en zij verdedigde haar proefschrift “Clinical and functional studies in Myoclonus-Dystonia” in 2008. Vanaf 2007 werkt zij als neuroloog in het VU medisch centrum in Amsterdam en vanaf 2013 in een gecombineerde aanstelling ook in het AMC. Haar onderzoek concentreert zich op niet-motorische symptomen van de ziekte van Parkinson in het bijzonder visuele hallucinaties, psychose en slaapstoornissen. Dit omvat zowel klinische als preklinische projecten waaronder beeldvorming en post-mortem onderzoek.

 

tom-van-mierlo-klein-langDrs. Tom van Mierlo
Arts onderzoeker

Tom van Mierlo werd in het UMC St. Radboud te Nijmegen opgeleid tot arts. Hij werkte een jaar als arts-assistent neurologie in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, alvorens hij begon aan zijn opleiding tot neuroloog in VU Medisch Centrum te Amsterdam. Vanaf 2012 combineerde hij zijn opleiding met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de ziekte van Parkinson in het bijzonder visuele hallucinaties en overmatige slaperigheid overdag. Sinds zijn registratie als neuroloog in 2015 is hij behalve onderzoeker werkzaam als fellow neurologische bewegingsstoornissen in VU Medisch Centrum.

 


annemiekAnnemiek de Jong

Waarnemend Trial Manager

Annemiek de Jong studeerde verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar diplomering werkte zij enige tijd in het Emma Kinderziekenhuis (AMC) en vervolgens een jaar in het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal op Aruba. In 2004 is zij gaan werken in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam op de afdeling maag-, darm- en leverchirurgie, waar ze na drie jaar seniorverpleegkundige werd. Van 2011 tot 2014 werkte zij als onderzoeksverpleegkundige voor de PASS-studie: een landelijk onderzoek naar antibioticagebruik bij beroerte. Vanaf 2015 versterkt zij het CHEVAL-team.

 


STUDIEGROEP


 

Rob-2-199x300Dr. R.M.A. de Bie
Neuroloog, afdeling Neurologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

 

 

 

 

 

rob-dehaanProf. Dr. R.J. de Haan
Klinisch epidemioloog, Clinical Research Unit, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

 

 

 

 

 

Bob-van-Hilten-cropped-e1312304845930Prof. Dr. J.J. van Hilten
Neuroloog, afdeling Neurologie, Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden

 

 

 

 

 

Teus-van-Laar-225x300Dr. T. van Laar
Neuroloog, afdeling Neurologie, Universitair Medisch Centrum Groningen, Groningen

 

 

 

 

 

Bart-PostDr. B. Post
Neuroloog, afdeling Neurologie, Universitair Medisch Centrum St. Radboud, Nijmegen

 

 

 

 

 

Bas-BloemProf. Dr. B. R. Bloem
Neuroloog, afdeling Neurologie, Universitair Medisch Centrum St. Radboud, Nijmegen

 

 

 

 

 

Gerrit-TissinghDr. G. Tissingh
Neuroloog, afdeling Neurologie, Atrium Medisch Centrum, Heerlen

 

 

 

 

 

mvantulderProf. Dr. M.W. van Tulder
Hoogleraar Health Technology Assessment, Faculteit der aard- en levenswetenschappen Vrije Universiteit, Amsterdam

 

 

 

 

 


ADVIESCOMMISSIE


GoetzProf. Dr. C.G. Goetz
Neuroloog, afdeling neurologie Rush University Medical Center, Chicago (USA)

 

 

 

 

 


ONDERZOEKSVERPLEEGKUNDIGE


mariekeMarieke Mink
Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Marieke studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft zij als onderzoekspsychologe bij GGZinGeest en Universiteit Utrecht gewerkt. Zij coördineerde verschillende studies, waaronder een langlopend onderzoek naar Obsessieve Compulsieve Stoornis en Gilles de la Tourette. Sinds 2009 werkt zij in het AMC. Zij onderzoekt Parkinsonpatiënten voor NSTAPS over diepe hersenstimulatie en LEAP over levodopa. Voor de CHEVAL-studie kunt u haar tegenkomen in het westen en midden van Nederland.

 

 

Stefanie-2-199x300Stefanie de Vries
Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Aan de Hogeschool van Amsterdam volgde Stefanie de Vries de opleiding tot HBO-V verpleegkundige. Tijdens haar opleiding heeft zij als verpleegkundige gewerkt in Zuid-Frankrijk en Ghana. Hierna specialiseerde zij zich in het Medisch Centrum Alkmaar tot Verpleegkundige Neurologie/ Neurochirurgie, waar zij tot begin 2011 werkzaam was. Sinds maart 2011 werkt zij als trial manager van de LEAP-studie in het AMC.

 

 

Tiny-2Tiny Simons
Atrium Medisch Centrium, Heerlen

Tiny Simons is sinds mei 1992 werkzaam als onderzoeksassistente op de afdeling Neurologie van het Atrium MC. In 1999/2000 heeft zij de opleiding voor Clinical Researchcoördinator aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd en met succes afgerond. In het kader van de CHEVAL-studie zult u haar tegenkomen in het zuidoosten van Nederland.

 

 

janneke-2Janneke Demers-Prudon
Radboudumc, Nijmegen

Janneke Demers-Prudon is in 2001 afgestudeerd als HBO-verpleegkundige. Zij specialiseerde zich in het Radboud UMC tot Verpleegkundige Neurologie/Neurochirurgie, waar zij tot eind 2014 werkzaam was. Sindsdien is zij werkzaam als onderzoeks- verpleegkundige. Voor CHEVAL zult u haar tegenkomen in Oost-Nederland.

 

 

denny-2Denny van der Sluis
Universitair Medsich Centrum, Groningen

Denny van der Sluis begon zijn loopbaan in 1994 als verpleegkundige in de ouderenzorg. In 2000 is hij afgestudeerd als MBO-4 verpleegkundige en in het Universitair Medisch Centrum Groningen aan het werk gegaan op de afdeling Neurologie. Hiernaast volgde hij de nascholing tot Neurologieverpleegkundige. Sinds januari 2010 is hij werkzaam als verpleegkundige op de afdeling neurochirurgie. Op dit moment is hij actief voor meerdere Parkinson onderzoeksprojecten, naast CHEVAL- ook de LEAP-studie. Hij is verantwoordelijk voor de noordelijke regio van Nederland.